Ποιοι άνθρωποι δεν ωφελούνται από τη γυμναστική

Ποιοι άνθρωποι δεν ωφελούνται από τη γυμναστική

Η γυμναστική αποτελεί βασική προϋπόθεση για υγιές σώμα και μυαλό. Έχει βρεθεί ωστόσο ότι περίπου το 20% του πληθυσμού δεν έχει οφέλη από την αερόβια γυμναστική.

Σύμφωνα με έρευνα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου η αιτία βρίσκεται σε κάποια γονίδια, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ιδιότητα της σωματικής άσκησης για καύση λίπους. Συγκεκριμένα, το τζόκινγκ ή οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση, σε ορισμένα άτομα δεν έχει παρά ελάχιστα οφέλη στην πρόληψη νόσων, όπως είναι οι καρδιοπάθειες ή ο διαβήτης. Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα, που ακολούθησαν πρόγραμμα αεροβικής άσκησης για 30 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα. Τα ευρήματα έδειξαν ότι στο 20% των συμμετεχόντων η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου αυξήθηκε λιγότερο από 5% και στο 30% δεν σημειώθηκε καμία αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη. Τα «άτυχα» αυτά άτομα που δεν μπορούν να ωφεληθούν από τη σωματική άσκηση και θα πρέπει να εστιάσουν σε άλλους τρόπους πρόληψης, όπως η υγιεινή διατροφή και η λήψη φαρμάκων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Έρχεται Κύπρο ο Μακρόν – Υπογραφή αναβαθμισμένης στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας

Στην επερχόμενη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Κύπρο για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλοκυπριακό Σχολείο στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE