ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση βομβιστή καμικάζι σε σιιτικό τέμενος

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 30 τραυματίες από επίθεση βομβιστή καμικάζι σε σιιτικό τέμενος

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 ακόμη τραυματίστηκαν σε μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι που έπληξε σήμερα ένα σιιτικό τέμενος στην Χεράτ, την μεγαλύτερη πόλη στο δυτικό Αφγανιστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν, ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει περισσότερα από 20 πτώματα και τουλάχιστον 30 τραυματίες" ανέφερε ο εκπρόσωπος Ραφίκ Σιρζάϊ, μία ώρα μετά την βομβιστική επίθεση. Ο Αμπντουλάι Ουαλιζάντα, ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε ότι οι δράστες φέρεται να είναι περισσότεροι από ένας, μεταξύ τους ένας βομβιστής-καμικάζι που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε και ένας άλλος που εκτόξευε χειροβομβίδες ενάντια στους πιστούς. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς. "Μια έκρηξη σημειώθηκε στην πόρτα του τεμένους Τζαουαντίγια" ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζέμπ Ντανίς, κάνοντας λόγο για "ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top