Απερίγραπτη βία και αθλιες συνθήκες για τους παγιδευμένους στη Ράκκα

Απερίγραπτη βία και αθλιες συνθήκες για τους παγιδευμένους στη Ράκκα

Γύρω στις 50,000 κάτοικοι είναι παγιδευμένοι στην πόλη Ράκκα, την `πρωτεύουσα` του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNICEF, στην Ιταλία, Andrea Iacomini.

Οι μισοί εκ αυτών είναι παιδιά, συνέχισε. Είπε ότι τα παιδιά αυτά ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, απίστευτα σκληρή βία, χωρίς τροφή, νερό ή ιατρική φροντίδα, και υπό συνεχείς βομβαρδισμούς Ανέφερε ότι όσοι άνθρωποι (κυρίως οικογένειες) κατάφεραν να διαφύγουν σε κοντινούς προσφυγικούς συνοικισμούς δεν έχουν φάει ή πιει οτιδήποτε για μέρες και είναι εξαντλημένοι. Οι άνθρωποι αυτοί, ανέφερε, περιγράφουν τις συνθήκες στη Ράκκα όπου οι δρόμοι είναι γεμάτοι νάρκες και ξετυλίγονται καθημερινά σκηνές βάρβαρων πράξεων και βίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

ΠτΔ: «Συγκρατημένα αισιόδοξος» μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες - Αναφορά σε «ξεκάθαρο πλάνο» για Βάσεις και μέτρα για οικονομία

Στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο θέμα που αφορά τις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο, καθώς και στα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE