«STOP» από Αστυνομία και Τμήμα Δημόσιων Έργων στην αύξηση ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους - «Θα είναι θανατηφόρο»

«STOP» από Αστυνομία και Τμήμα Δημόσιων Έργων στην αύξηση ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους - «Θα είναι θανατηφόρο»

Δεν συναινούν στην αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", τα μεν Δημόσια Έργα επικαλούνται τις προδιαγραφές κατασκευής των αυτοκινητόδρομων, αναφέροντας πως κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές ώστε τα οχήματα να κινούνται με 100 χλμ, ενώ αν αλλάξει το όριο θα πρέπει να αλλάξουν και οι προδιαγραφές στα σημεία εξόδου και εισόδου από αυτούς. Το τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας, συμπληρώνει ότι, αν αυξηθεί το όριο, θα πρέπει να δίδεται μια περαιτέρω χάρη στους οδηγούς και μετά θα αρχίζουν οι καταγγελίες με αποτέλεσμα οι ταχύτητες στους αυτοκινητόδρομους να είναι πλέον θανατηφόρες. Να σημειωθεί ότι, η αστυνομία δίδει χάρη στους οδηγούς, όπως αντί 100 χλμ που είναι το επιτρεπόμενο όριο, να κινούνται με 120 χλμ λόγω του γεγονότος ότι διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.