Μέρκελ και Τραμπ ζητούν την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ

Μέρκελ και Τραμπ ζητούν την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ

Η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασαν σήμερα σε τηλεφωνική τους συνομιλία τη νέα πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και κάλεσαν τον ΟΗΕ να καταλήξει γρήγορα στην επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της Μέρκελ.

  "Και οι δύο συμφώνησαν ότι η δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου αποτελεί μια νέα και απαράδεκτη κλιμάκωση από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας", υπογράμμισε ο Ζάιμπερτ. "Η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Αμερικανός Πρόεδρος εξέφρασαν την άποψη ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας και το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να υιοθετήσει ταχέως επιπλέον και αυστηρότερες κυρώσεις", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε στον Τραμπ ότι η Γερμανία θα πιέσει για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων ενάντια στην Πιονγκγιάνγκ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Ο στόχος είναι να αποτραπεί η Βόρεια Κορέα από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και να επιτευχθεί μια ειρηνική επίλυση στην κρίση", κατέληξε ο Ζάιμπερτ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Τραμπ  επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Ο Τραμπ επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα», ενώ την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE