ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναντήσεις ΓΓ του ΟΗΕ με Ταγίπ Ερντογάν κσι Τερέζα Μέι

Συναντήσεις ΓΓ του ΟΗΕ με Ταγίπ Ερντογάν κσι Τερέζα Μέι

Δεν υπάρχουν αναφορές στο Κυπριακό στις γραπτές ανακοινώσεις του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, για τις σημερινές συναντήσεις του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο τη Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και την Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, αν και εκτιμάται από πηγές στα ΗΕ ότι το θέμα ήταν στην ατζέντα. Ο ΓΓ είχε πει ότι θα άκουγε τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων, πριν αποφασίσει να ενεργοποιήσει εκ νέου την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στο Κυπριακό.

Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, ο εκπρόσωπος του ΓΓ ανέφερε ότι ο κ. Γκουτέρες υπογράμμισε τον ρόλο – κλειδί της Τουρκίας στην αντιμετώπιση πολλών εκ των περιφερειακών και παγκοσμίων προβλημάτων. «Ο ΓΓ και ο Πρόεδρος συζήτησαν τη σοβαρή κατάσταση στη Μιανμάρ, με το ΓΓ να ευχαριστεί την Τουρκία για την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τους πρόσφυγες Rohingya. Ο ΓΓ και ο Πρόεδρος επίσης αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και το Ιράν», ήταν η σχετική δήλωση. Για τη συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο εκπρόσωπος του ΓΓ ανέφερε ότι συζήτησαν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες μεταρρύθμισης για να γίνουν τα Ηνωμένα Έθνη αποτελεσματικότερα και ευέλικτα. «Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις σε αριθμό πολιτικών καταστάσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο Γενικός Γραμματέας συνεχάρη τη συνεχή δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στην ειρηνευτική και ανθρωπιστική βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top