ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Είναι ακόμη πρόωρο να ξαναρχίσουμε συνομιλίες για το Κυπριακο»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Είναι ακόμη πρόωρο να ξαναρχίσουμε συνομιλίες για το Κυπριακο»

Ανέτοιμη εμφανίζεται η Άγκυρα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό, παρατείνοντας έτσι την περίοδο περισυλλογής που κήρυξε ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τον τερματισμό της Διάσκεψης για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά.Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι τα Ηνωμένα Έθνη διαβίβασαν στη Λευκωσία το μήνυμα ότι στη συνάντηση που είχε με τον Αντόνιο Γκουτέρες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν του είπε ότι «είναι ακόμη πρόωρο να ξαναρχίσουμε»(too early to restart).

Κύκλοι των Ηνωμένων Εθνών εκτιμούν ότι η Άγκυρα περιμένει εκτός των γερμανικών εκλογών και τις αυστριακές που θα γίνουν στα μέσα Οκτωβρίου, ώστε να έχει καθαρότερη εικόνα για τις δυνατότητες που θα έχει να αποσπάσει ανταλλάγματα από την Ε.Ε., για μια μετατόπιση θέσεων στο κυπριακό. Ως αποτέλεσμα, η σχεδιαζόμενη - για μετά την έκδοση της έκθεσης των καλών υπηρεσιών - επίσκεψη του βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Τζέφρι Φέλτμαν στην Κύπρο μετατοπίζεται για αργότερα. Ο κ. Φέλτμαν είχε χθες (σ.σ. Παρασκευή 22/9) συνάντηση με τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και σύμφωνα με τουρκικές πηγές και τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί. Η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Μουσταφά Ακιντζί έγινε το Σάββατο (23/9), στη 1:30 το μεσημέρι τοπική ώρα. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top