ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καθηγητής «τιμώρησε» μαθητές με τη βαθμολογία του γιατί τον κατήγγειλαν - Έφτασε στα δικαστήρια η υπόθεση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καθηγητής «τιμώρησε» μαθητές με τη βαθμολογία του γιατί τον κατήγγειλαν - Έφτασε στα δικαστήρια η υπόθεση

Η υπόθεση έλαβε τέλος στις δικαστικές αίθουσες, 10 χρόνια μετά.

Συγκεκριμένα, το θέμα, απασχόλησε την Δικαιοσύνη, τόσο πρωτόδικα όσο και κατ' έφεση του καθηγητή Μαθηματικών, αφού καταχώρησε προσφυγή εναντίον την πρώτης απόφασης, για τρίμηνη διαθεσιμότητά του. Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", το περιστατικό συνέβη 10 χρόνια πριν. Εναντίον του κατηγορούμενου, υπήρξε τότε καταγγελία από τον Σύνδεσμο Γονέων Γυμνασίου στην Λευκωσία. Ακολούθως, έγινε έρευνα και στο τελικό της στάδιο η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) , αποφάσισε όπως θέσει τον καθηγητή σε διαθεσιμότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η επιτροπή για να καταλήξει στη διαθεσιμότητα του καθηγητή έλαβε υπόψη ότι μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήχθη από την ίδια, προέκυψε ότι ο καθηγητής, στο θέμα βαθμολογίας, ενήργησε εκδικητικά εναντίον μαθητών του που έδωσαν μαρτυρία στην υπό εξέταση πειθαρχική υπόθεση. Το Εφετείο, όπως επισήμανε, θεώρησε ορθή την απόφαση να τεθεί ο κατηγορούμενος σε διαθεσιμότητα, διότι διασφαλίστηκε έτσι η αποφυγή τυχόν περαιτέρω τριβή του, τόσο με τους μαθητές όσο και με τους γονείς τους. Έτσι, η απλή διαπίστωση ότι ο καθηγητής του εν λόγω γυμνασίου στη Λευκωσία, ενήργησε εκδικητικά έναντι μαθητών του που κατέθεσαν εναντίον του, αποτέλεσε ικανό παράγοντα για τη δικαιολόγηση της διαθεσιμότητάς του. *φωτογραφία αρχείου ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.    

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top