ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:«Κάποιοι σταθμεύουν με ευκολία σε χώρους αναπήρων» – Έλεγχοι με επίκεντρο την παράνομη στάθμευση και καταγγελίες

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:«Κάποιοι σταθμεύουν με ευκολία σε χώρους αναπήρων» – Έλεγχοι με επίκεντρο την παράνομη στάθμευση και καταγγελίες

Ελέγχους που επικεντρώνονται στην παράνομη στάθμευση σε χώρους για άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), πραγματοποίησαν την Κυριακή 5/11 στη Λευκωσία μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι την Κυριακή μέσα σε λίγες ώρες, έγιναν 13 καταγγελίες για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης ατόμων με αναπηρία. Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι, δυστυχώς, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες πολλών παραβάσεων, κυρίως παράνομης στάθμευσης, οι οποίες αποκλείουν τις προσβάσεις των Ατόμων με Αναπηρία. Για τα άτομα με αναπηρίες, η πράξη αυτή δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα προσβασιμότητας και ασφαλή διακίνηση. Ακόμη η ανακοίνωση σχολιάζει την συνήθεια κάποιων να σταθμεύουν με ευκολία σταθμεύουν σε ράμπες πεζοδρομίων ή πεζοδρόμια επειδή βιάζονται ή απλά αδιαφορούν, την ίδια στιγμή αναγκάζουν τα άτομα με αναπηρίες να χρησιμοποιήσουν το οδόστρωμα, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται. Τέλος, η ανακοίνωση λέει ότι οι Κύπριοι οδηγοί πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν και να τερματίσουν αυτή τη λανθασμένη συμπεριφορά επιδεικνύοντας τον οφειλόμενο σεβασμό στα δικαιώματα των πεζών και των ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Χριστοδουλίδης για ΑΤΑ: «Δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία της Κυβέρνησης» - «Χωρίς διάλογο δεν μπορεί να βρεθεί λύση»

Είμαστε εδώ για να μεταρρυθμίσουμε το κράτος με ένα και μοναδικό στόχο: να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE