ΦΟΙΤΗ-TEXT

Γι' αυτές τις κρίσιμες ώρες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε…

Γι' αυτές τις κρίσιμες ώρες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε…

Ως Κύπριος φοιτητής στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλησα εν μέσω των κρίσιμων στιγμών που περνούμε να γράψω την δική μου άποψη και να δώσω τις δικές μου συμβουλές για το θέμα του κορονoιού.

Οι στιγμές τις οποίες ζούμε είναι στιγμές που θα πρεπει να πειθαρχήσουμε τον εαυτό μας και να ακολουθήσουμε τα μέτρα αυτοαπομόνωσης που επέβαλε η κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, σε αυτές τις δύσκολες ώρες η επιβίωση μας σε μια ξένη χωρά και η νίκη στην μάχη ενάντια στον αόρατο εχθρό της ανθρωπότητας απαιτεί να υπερισχύσει η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη ενάντια στον ατομικισμό, αυτές είναι οι στιγμές που χρειαζόμαστε ο ένας την βοήθεια του άλλου.

Πολλοί είναι αυτοί που μπορεί να θεωρήσουν πως η αναφορά μου στην αλληλοβοήθεια εναντιώνεται στις οδηγίες για αυτοαπομόνωση, η συγκεκριμένη αντίληψη είναι αρκετά μακριά από το μήνυμα που θα ήθελα να δώσω. Η αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη ίσως να είναι οι αρχές που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτή την μεγάλη κρίση! Αυτό ισχύει γιατί εάν κάποιος αντιμετωπίζει συμπτώματα και πρεπει να παραμείνει στο σπίτι, είναι ευνόητο πως για να παραμείνει θα πρεπει κάποιος να φροντίσει εάν μπορεί να του αφήσει κάποια βασικά τρόφιμα στην πόρτα έτσι ώστε να αποφύγει την επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, είτε κάποια βασικά φάρμακα όπως παρασεταμολη για να μπόρεση να αντιμετωπίσει τον ιό.

Ελπίζω, πως η προαναφερθείσα άποψη είναι αποδεκτή από όλους καθώς όπως είπα είναι ευνόητο πως κάποιος μολυσμένος από τον κορονοιο, στην απουσία βοήθειας από τους υπολοίπους δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει την αυτοαπομόνωσή με αποτέλεσμα την περεταίρω εξάπλωση του κορονοιου. Ακόμα, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους να αποφύγουν την οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού των ατόμων που έχουν τον ιο έτσι ώστε να μπορούν οι συμφοιτητές μας να ζητήσουν κάποια βοήθεια χωρίς την απειλή του εκφοβισμού να δημιουργεί εμπόδια στην αλληλεγγύη.

Επιπρόσθετα, η αλληλεγγύη είναι αναγκαία για ακόμα ένα λόγο. Θα είναι αναγκαία επειδή πολλοί θα είναι οι φοιτητές που θα δυσκολευτούν να αγοράσουν τρόφιμα, εάν κάποιος κατάφερε να αγοράσει τεράστιες ποσότητες τροφίμων (μπορεί στο τέλος να είναι ο λόγος που ο προηγούμενος δεν μπόρεσε να αγοράσει) ας μοιραστεί κάτι με τον φοιτητή που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσε να αγοράσει τα αναγκαία!

Πολλοί είναι αυτοί που διαβάζοντας το άρθρο θα πουν πως σε αυτές τις δύσκολες ώρες θα ενδιαφέρουν μόνο για τον εαυτό τους και θα αφήσουν τους άλλους να επιβιώσουν μόνοι. Αυτή η θεωρία θα φέρει πόλους σε μια μεγάλη παγίδα καθώς η πανδημία δεν κάνει καμία διάκριση, σήμερα μπορεί να μας χρειαστεί κάποιος γιατί είναι άρρωστος και πρεπει να μείνει σε αυτοαπομόνωσή σε μια εβδομάδα μπορεί να βρεθείτε εσείς στην θέση του. Εάν κάποιος προωθήσει την αρχή του ότι ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του τότε αυτή θα είναι η αρχή που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι όταν αυτός βρεθεί σε δύσκολη θέση. Σε αντίθεση, εάν κάποιος επιλέξει να βοηθήσει τον συμφοιτητή του προωθεί έμπρακτα την αρχή της αλληλεγγύης και έτσι μπορεί να την ακολουθήσουν και οι σύμφυτές του όταν αυτός βρεθεί σε μια δύσκολη θέση.

Ωριμότητα- Πειθαρχεία- Αλληλεγγύη

Αδάμος Αντωνίου

University Of Leeds

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top