ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Μπορείτε να αρνηθείτε την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι σας; Το 'τιτίβισμα' Τριανταφυλλίδη και ο σάλος που προκλήθηκε

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Μπορείτε να αρνηθείτε την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι σας; Το 'τιτίβισμα' Τριανταφυλλίδη και ο σάλος που προκλήθηκε

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα «τιτίβισμα» του νομικού Κρίς Τριανταφυλλίδη το οποίο ανέβασε στις 28 Δεκεμβρίου μετά την «έφοδο» της Αστυνομίας σε σπίτι με αφορμή τον τρολ λογαριασμό στο Twitter της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιόλιτη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κύριο Τριανταφυλλίδη «η είσοδος της Αστυνομίας στο σπίτι κάποιου πολίτη προαπαιτεί την ύπαρξη Διατάγματος του Δικαστηρίου. Το Διάταγμα μπορεί να προσβληθεί στο Δικαστήριο και να ακυρωθεί. Ο πολίτης που τοιουτοτρόπως παραβιάστηκαν τα Συνταγματικά του δικαιώματα νομιμοποιείται να απαιτήσει αποζημιώσεις.»

Η πιο πάνω θέση του έγκριτου νομικού σχολιάστηκε ευρέως και προκάλεσε σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οπότε η ιστοσελίδα μας θέλησε να λάβει επίσημη τοποθέτηση από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αν υπάρξει καταγγελία από οποιονδήποτε ότι γίνεται παραβίαση διαταγμάτων, τα μέλη της Δύναμης μπορούν να χτυπήσουν το κουδούνι και να ζητήσουν τη γραπτή ή προφορική συγκατάθεση του ιδιοκτήτη να εισέλθουν εντός.

Αν ο ιδιοκτήτης αρνηθεί την είσοδο της Αστυνομίας στην οικία του, τα μέλη της Δύναμης μπορούν να εισέλθουν με Δικαστικό Ένταλμα και ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος δια νόμου να επιτρέψει την είσοδο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top