ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Lockdown ώρα μηδέν - Τι θα γίνει με σχολεία, καταστήματα και sms

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Lockdown ώρα μηδέν - Τι θα γίνει με σχολεία, καταστήματα και sms

Στην κρισιμότερη καμπή από την έναρξη της πανδημίας βρίσκεται Κυβέρνηση, αρμόδιοι υπουργοί και επιστημονική ομάδα με την βεβαρημένη επιδημιολογική εικόνα να δυσκολεύεται ν’αναπνεύσει.

Μάλιστα δεν αποκλείεται η σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου και ως επακόλουθο οι αποφάσεις να επισπευστούν -ίσως και για αύριο Τρίτη 5/1- με τις εξελίξεις να τρέχουν και την ανησυχία να είναι διάχυτη.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις, το αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων σπάει καθημερινά με τα συνεχώς αυστηρότερα μέτρα να μην έχουν φέρει σε καμία περίπτωση τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι απανωτές συσκέψεις είναι ίσως οι δυσκολότερες απ’όσες έχουν παρευρεθεί Κωνσταντίνος Ιωάννου και μέλη της Επιστημονικής Ομάδας και αυτό διότι αφενός τα ήδη σκληρά μέτρα δεν αφήνουν πολλά στη φαντασία για περαιτέρω αυστηροποίηση και αφετέρου υπάρχουν διάφορες απόψεις στους κύκλους των επιδημιολόγων.

Μερίδα αυτών προκρίνει ένα καθολικό lockdown με σκοπό τουλάχιστον να ‘αναπνεύσει’ το σύστημα υγείας που δέχεται αφόρητη πίεση τις τελευταίες βδομάδες όμως η λύση αυτή εμπεριέχει διάφορες αντικειμενικές δυσκολίες με πρώτο σκόπελο το κεφάλαιο Οικονομία.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υπερτονίζουν (το είχε αναφέρει και στο ThemaOnline ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης) πως ενδεχόμενο lockdown -ακόμη και αρκετά νωρίτερα- δε θα είχε το θετικό αντίκτυπο που όλοι διατυμπανίζουν στην επιδημιολογική μας εικόνα φέρνοντας σε αντιπαραβολή το παράδειγμα χωρών που παρά το γεγονός ότι έχουν εφαρμόσει σκληρό lockdown μετρούν εκατοντάδες ημερήσιους θανάτους (π.χ Γερμανία).

Τα σχολεία είναι πάρα πολύ πιθανόν να παραμείνουν κλειστά όποιο σενάριο και αν ακολουθηθεί ενώ η επαναφορά του sms ενδεχομένως σώζει το λιανικό εμπόριο.

Σε περίπτωση που δεν επέλθει ολικό lockdown ενδέχεται λοιπόν να διατηρηθούν τα υφιστάμενα μέτρα με την ‘πινελιά’ του sms να λειτουργεί σαν επιπλέον περιορισμός για άσκοπες μετακινήσεις.

Δεν έχει ελεγχθεί ακόμη το κατά πόσο η εισαγωγή του νέου στελέχους νέου κορωνοιού στο νησί μας θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο την εικόνα αφού γίνεται λόγος για φρενήρη μεταδοτικότητα με τους πρώτους 12 που εντοπίστηκαν με την άφιξη τους από τη Βρετανία να προσθέτουν άλλο ένα πονοκέφαλο σε Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και Συμβουλευτική Ομάδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top