ΕΛΛΑΔΑ

Επέκταση χωρικών υδάτων και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

Επέκταση χωρικών υδάτων και στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

«Η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη θα αφορά και το ανατολικό τμήμα του νησιού», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων στο σύνολο της Κρήτης αποτελεί μία από τις επόμενες κινήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Παράλληλα, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο Νίκος Δένδιας αρνήθηκε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον ίδιο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό. «Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων και στρατηγικής. Καταλαβαίνω το συμφέρον να εμφανιστεί ως απόκλιση αλλά ο Πρωθυπουργός και κάθε Πρωθυπουργός δεν θα διαπραγματεύονταν ποτέ τα χωρικά μας ύδατα γιατί είναι ζήτημα κυριαρχίας. Δεν υπάρχει δυνατότητα για τη χώρα, για την παρούσα Κυβέρνηση και τον εαυτό μου να ασκείται διαφορετική πολιτική από αυτή που χαράσσει ο Πρωθυπουργός για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα είναι καταστροφικό για τη χώρα. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται αλλά και δεν νοείται», ξεκαθάρισε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top