ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στεφάνου: Το τεράστιο έγκλημα ξεπουλήματος του Συνεργατισμού δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο

Στεφάνου: Το τεράστιο έγκλημα ξεπουλήματος του Συνεργατισμού δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο

Το τεράστιο έγκλημα ξεπουλήματος του Συνεργατισμού δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Ούτε πολιτικά, ούτε και δικαστικά, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου.

Οι δηλώσεις του:

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για το κλείσιμο του Συνεργατισμού είναι ξεκάθαρο και καταπελτικό. Η ευθύνη γι’ αυτή την καταστροφική εξέλιξη βρίσκεται στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Η ΕΕ για να δεχθεί την ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού από το κράτος, έκρινε πως είναι βιώσιμος. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ, που ανέλαβε εκ μέρους του κράτους τη διαχείριση του Συνεργατισμού, συνεχώς διαβεβαίωνε ότι ποτέ προηγουμένως δεν γινόταν τόσο καλή δουλειά και ότι όλοι οι στόχοι καλύπτονται.

Εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαχειρίστηκε ορθά τον Συνεργατισμό, αλλά τον χρησιμοποίησε για να εξυπηρετήσει κομματικά και άλλα αλλότρια συμφέροντα. Και, τελικά, ο Συνεργατισμός ξεπουλήθηκε για να σωθεί μια ιδιωτική τράπεζα.

Αυτοί είναι οι λόγοι που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όχι μόνο δεν αποδέχθηκε το πόρισμα αλλά προκλητικά το απαξίωσε, μαζί και τα ίδια τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής.

Ο κυπριακός λαός και οι επερχόμενες γενιές φορτώθηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά στις πλάτες τους. Το δημόσιο χρέος της Κύπρου εκτινάχτηκε. Οι ιδιωτικές τράπεζες έβγαλαν από τη μέση ένα μεγάλο ανταγωνιστή που ήταν αντίβαρο στην ασυδοσία τους.

Το τεράστιο αυτό έγκλημα σε βάρος του λαού μας δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Ούτε πολιτικά, ούτε και δικαστικά.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top