ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση της Conread research για την επαρχία Λάρνακας: Καθολική αποδοχή ο Βύρας - Σημαντικό προβάδισμα για Χατζηχαραλάμπους

Δημοσκόπηση της Conread research για την επαρχία Λάρνακας: Καθολική αποδοχή ο Βύρας - Σημαντικό προβάδισμα για Χατζηχαραλάμπους

Ανδρέας Βύρας και Άγγελος Χατζηχαραλάμπους φαίνεται ότι κερδίζουν όλο και περισσότερο  έδαφος, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές της 9Ης Ιουνίου, για την ΤΑ.  Η δημοσκόπηση που εξασφάλισε και παρουσιάζει το <T> η οποία έγινε για λογαριασμό του εκλογικού επιτελείου του Ανδρέα Βύρα, δείχνει τον νυν Δήμαρχο Λάρνακας να εξασφαλίζει ποσοστό 61% στην κάρτα για την πρόθεση ψήφου, ενώ οι  ανθυποψήφιοι του Μιχάλης Πεκκρής και Σωτήρης Ιωάννου ισοψηφούν με ποσοστά 10%.

Σε σχέση με το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τις εκλογές στην ΤΑ, φαίνεται ότι το ποσοστό φτάνει το 78%. Είναι δε ξεκάθαρο, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του δείγματος θα κατευθυνθεί στις κάλπες και η προσέλκυση για τις εκλογές της ΤΑ φαίνεται να επηρεάζουν θετικά την προσέλκυση ψηφοφόρων για τις Ευρωεκλογές.

Ανδρέας Βύρας με ποσοστό 61%

Στην πρόθεση ψήφου Δημάρχου για τον Δήμο Λάρνακας, ο νυν Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας λαμβάνει ποσοστό 61% και ακολουθούν οι Μιχάλης Πεκκρής και Σωτήρης Ιωάννου με ποσοστά 10% ο καθένας.

Η μεγάλη πλειοψηφία του δείγματος ποσοστό 62% αναγνωρίζει ότι ο νυν Δήμαρχος διαθέτει το όραμα για την Λάρνακα και ότι είναι και ικανός για να πετύχει μεγάλους στόχους, αφού οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο Ανδρέας Βύρας είναι ο καταλληλότερος να λειτουργήσει συλλογικά και συναινετικά. Στην ίδια κάρτα, ο Μιχάλης Πεκκρής λαμβάνει ποσοστό 10-11% και ο Σωτήρης Ιωάννου 11-12%

Πρόθεση ψήφου για τον Πρόεδρο ΕΟΑ

Στην πρόθεση ψήφου για τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους λαμβάνει ποσοστό 30% έναντι του ανθυποψηφίου του Ευάγγελου Ευαγγελίδη, ο οποίος ακολουθεί με ποσοστό 24%

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το 34% των ερωτηθέντων δεν έχει αποφασίσει ακόμη, το 3% δεν θέλει να απαντήσει, ενώ το 9% έχει δηλώσει την πρόθεσή του, να τηρήσει αποχή. Συνολικά ποσοστό 46% δεν αφήνει περιθώρια επανάπαυσης στους διεκδικητές της θέσης.

Ταυτότητα Δημοσκόπησης

Η δημοσκόπηση έγινε από τη  εταιρεία conread research μεταξύ 20-30 Απριλίου. Η ερευνητική μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων (έρευνα CATI) με τη χρήση του τηλεφωνικού κέντρου. Η μέθοδος επιλογής ερωτώμενων ήταν με στρωματοποιημένο αντιπροσωπευτικό δείγμα ανά επαρχία, ηλικία και φύλο. Στο σύνολο διενεργήθηκαν 1200 συνεντεύξεις από τα Δημοτικά Διαμερίσματα Δήμου Λάρνακας και τους νεοσύστατους Δήμους Αραδίππου, Δρομολαξιάς –Μενεού Λευκάρων, Αθηαίνου  και άλλες κοινότητες. Το επίπεδο σφάλματος στην ανάγνωση των αποτελεσμάτων στη βάση του συνολικού δείγματος είναι στο +/- 3%.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top