ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από τον Σεπτέμβριο 395 καταγγελίες για οικογενειακή και έμφυλη βία - 142 συλλήψεις και 4 καταδίκες

Από τον Σεπτέμβριο 395 καταγγελίες για οικογενειακή και έμφυλη βία - 142 συλλήψεις και 4 καταδίκες

Από την έναρξη λειτουργίας ειδικών κλιμακίων για τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία στις Αστυνομικές Διευθύνσεις παγκύπρια έχουν γίνει 395 καταγγελίες, 142 συλλήψεις και 4 καταδίκες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και απαντώντας σε ερώτηση για τα ειδικά κλιμάκια, που λειτουργούν για τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία στις Αστυνομικές Διευθύνσεις παγκύπρια, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι τα ειδικά κλιμάκια άρχισαν να λειτουργούν από την 1η Σεπτεμβρίου, 2020 στη Λεμεσό, από την 23η Νοεμβρίου, 2020, στη Λευκωσία και από τη 15η Φεβρουαρίου, 2021 σε Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο.
 
Συνολικά, είπε, υπηρετούν στα κλιμάκια αυτά 49 μέλη της αστυνομικής δύναμης.
 
Σε ερώτηση για τον αριθμό των καταγγελιών που υποβλήθηκαν, απάντησε ότι παγκύπρια έχουν γίνει από την έναρξη λειτουργίας των κλιμακίων αυτών 395 καταγγελίες για  τη βία στην οικογένεια και την έμφυλη βία. Στη Λευκωσία έγιναν 236 καταγγελίες, στη Λεμεσό 135, στη Λάρνακα 13, στην Αμμόχωστο 3 και στην Πάφο 8.

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο διερεύνησης αυτών των καταγγελιών, μέχρι στιγμής έχουν γίνει 142 συλλήψεις ενώ πάνω από 140 υποθέσεις έχουν πάρει τη δικαστική οδό. Σε σχέση με καταδίκες, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι έχουν υπάρξει τέσσερις καταδίκες στη Λεμεσό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top