ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποίηση των αγροτικών οργανώσεων για την πορεία έγκρισης του φακέλου χαλούμι

Ικανοποίηση των αγροτικών οργανώσεων για την πορεία έγκρισης του φακέλου χαλούμι

Οι αγροτικές οργανώσεις, ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση εκφράζουν ικανοποίηση  σχετικά με την πορεία έγκρισης του φακέλου για το χαλούμι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας ότι με την κατοχύρωση του ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) , θα παράγεται πλέον μόνο στη Κύπρο, γεγονός ιστορικής σημασίας για την κτηνοτροφία και την κυπριακή οικονομία γενικότερα. 

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν επ΄αυτού αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν σχετικά από τον Υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή, ότι ο φάκελος που παρέμεινε στα συρτάρια της Ε.Ε. μέχρι σήμερα για πολιτικούς και μόνο λόγους, μετά από πολλές προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες του κ. Καδή, οδηγείται προς έγκριση.
 
Προσθέτουν ότι το Αγροτικό Κίνημα, το οποίο σύσσωμο και ενωμένο στήριξε αυτή την προσπάθεια για το καλό των αιγοπροβατοτρόφων, των αγελαδοτρόφων και των γαλακτοβιομηχάνων, είναι έτοιμο να συμβάλει θετικά στην πρακτική εφαρμογή των προνοιών του φακέλου και όπου διαπιστωθεί οποιονδήποτε πρόβλημα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να βοηθήσει στην επίλυση του.
 
Τέλος αφού εκφράζουν ευχαριστίες στον Υπουργό Γεωργίας, την τεχνοκρατική ομάδα και όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια για απεμπλοκή της διαδικασίας, εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχει θετική κατάληξη και το χαλούμι θα κατοχυρωθεί επιτέλους, ως προϊόν με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευση (Π.Ο.Π).

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top