ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί: Μια νεαρή γυναίκα κυοφορεί επτάδυμα

Μαλί: Μια νεαρή γυναίκα κυοφορεί επτάδυμα

 Η 25χρονη, που κατάγεται από το Τομπουκτού, νοσηλεύεται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Point G στο Μπαμακό.

 Όμως, «για μια καλύτερη παρακολούθηση αυτής της ασυνήθιστης εγκυμοσύνης» οι γιατροί της προτίμησαν να την στείλουν στο εξωτερικό, ανέφερε το υπουργείο Υγείας. Έτσι, θα συνεχίσει τη νοσηλεία της στο Μαρόκο.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, η γυναίκα διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και οι ειδικοί ανησυχούν για την υγεία της αλλά και για τις πιθανότητες επιβίωσης των επτά εμβρύων.

Η 25χρονη θα συνοδεύεται στο Μαρόκο από τον γιατρό της και δύο μέλη της οικογένειάς της. Η μεταφορά της χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση και από τον μεταβατικό πρόεδρο Μπα Ντάου.

Η γέννηση επτάδυμων είναι εξαιρετικά σπάνιο γεγονός. Μεταξύ των καταγεγραμμένων περιπτώσεων είναι τα παιδιά ΜακΚόχι, τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια, που γεννήθηκαν το 1997 στην Αϊόβα των ΗΠΑ.

Το 1998 μια 40χρονη γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία γέννησε πρόωρα τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια που ζύγιζαν από 900 μέχρι 1.150 γραμμάρια το καθένα. Τον Αύγουστο του 2008 μια 27χρονη Αιγύπτια έφερε στον κόσμο, επίσης πρόωρα, επτά μωρά βάρους από 2 μέχρι 3 κιλά το καθένα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top