ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαφωνεί με τη μετάθεση ευθύνης και ελέγχου για SafePass στους επιχειρηματίες η ΠΟΒΕΚ

Διαφωνεί με τη μετάθεση ευθύνης και ελέγχου για SafePass στους επιχειρηματίες η ΠΟΒΕΚ

Διαφωνία για τη μετάθεση της ευθύνης και του ελέγχου στους επιχειρηματίες για τους χώρους που προβλέπεται η κατοχή safe pass, εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία ΠΟΒΕΚ.

 
«Αυτός ο έλεγχος και πολύ περισσότερο η επιβολή ποινών στους επιχειρηματίες δημιουργούν προβλήματα. Ο έλεγχος και η ευθύνη πρέπει να είναι στο Κράτος και στις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΓΣ ΠΟΒΕΚ, σχολιάζοντας το τελευταίο διάταγμα του Υπουργού Υγεία με ημερομηνία 8 Ιουλίου του 2021.
 
Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι με βάση το διάταγμα, «είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος και την ευθύνη φέρει ο επιχειρηματίας στους χώρους: εστιατόρια, ταβέρνες, καφετερίες, μπυραρίες, σνακ μπαρ, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, δισκοθήκες όπως επίσης και στα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. τα οποία εμπορεύονται εύρη φάσμα εμπορευμάτων, εξαιρουμένων των ουσιωδών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τροφίμων και φαρμάκων».
 
Προσθέτει ότι οι επιχειρήσεις-καταστήματα λιανικού εμπορίου κάτω των 500 τ.μ. εξαιρούνται του ελέγχου και ευθύνης της κατοχής safe pass από τους πελάτες καταναλωτές, ταυτόχρονα δεν εξαιρούνται τις εφαρμογής των υπόλοιπων μέτρων.
 
Τέλος, η ΓΣ ΠΟΒΕΚ επαναλαμβάνει την έκκληση προς τα μέλη της και προς το σύνολο των επιχειρήσεων και εργαζομένων, «όπως εφαρμόζουν πιστά τα διατάγματα και πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας» και τους καλεί «όπως με αίσθημα ευθύνης προχωρήσουν στον μοναδικό δρόμο και τρόπο εξόδου από την Πανδημία που είναι ο εμβολιασμός».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top