ΚΥΠΡΟΣ

Επέκρινε τη δήλωση του Τ/κ ηγέτη για φυλετικό διαχωρισμό στην Κύπρο ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Επέκρινε τη δήλωση του Τ/κ ηγέτη για φυλετικό διαχωρισμό στην Κύπρο ο Τουφάν Ερχιουρμάν

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού κόμματος (CTP) Τουφάν Ερχιουρμάν, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ στη συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, είπε ότι «ο Τατάρ εξηγούσε τη μη λύση του κυπριακού προβλήματος κάνοντας λόγο για θρησκευτικό, εθνικό και φυλετικό διαχωρισμό, λες και δεν είχε κάτι να πει», γράφει η «Γενί Ντουζέν».
 

«Μπορείτε να μην πιστεύετε στην ομοσπονδία, αλλά για να εξηγήσετε γιατί δεν μπορεί να υπάρξει [ομοσπονδία] κάνετε λόγο, εκ μέρους μας, εκ μέρους του τουρκοκυπριακού λαού, σε ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης, όπως είναι η εφημερίδα Financial Times,  για θρησκευτικό, εθνικό και ειδικότερα για φυλετικό διαχωρισμό;», ανέφερε ο Ερχιουρμάν,.
 
Είπε ακόμα ότι ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσε την έννοια «φυλή», ενώ στην «τδβκ» ζουν άνθρωποι με διαφορετική θρησκεία και εθνικότητα. «Ως μέλος του τουρκοκυπριακού λαού, δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω τα αισθήματα μου έναντι μιας τέτοιας δήλωσης», είπε.
 
Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ερσίν Τάταρ, απαντώντας στον Ερχιουρμάν, ανάφερε ότι «στη δήλωσή μου στη Financial Times, είπα ότι στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί, οι Τούρκοι είναι μουσουλμάνοι, οι Ελληνοκύπριοι είναι χριστιανοί με διαφορετική κουλτούρα και παραδόσεις. Ζουν ξεχωριστά από το 1963. Είναι αδύνατο να ενωθούν πάλι οι δύο πλευρές υπό τη στέγη της ομοσπονδίας. Είπα ότι με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Δεν χρησιμοποίησα τη λέξη φυλή, κύριε».
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top