ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: «Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε την Ενιαία Εποπτική Αρχή»

ΥΠΟΙΚ: «Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε την Ενιαία Εποπτική Αρχή»

Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε τη σύσταση της Ενιαίας Εποπτικής Αρχής γιατί «είναι ο μοναδικός τρόπος για να καθαρίσουμε το όνομα της χώρας», τόνισε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, απαντώντας στις αντιδράσεις επαγγελματικών συνδέσμων μετά την απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για τη σύσταση της Αρχής.

«Όταν μιλούμε για ελέγχους και υπάρχουν τόσο έντονες αντιδράσεις κατά την άποψή μου δεν αφήνουν μια καλή γεύση», σχολίασε ο ΥΠΟΙΚ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε κοινές δηλώσεις με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Νικόδημο Δαμιανού, με τον οποίο είχε συνάντηση.

Όπως είπε, «η Ενιαία Εποπτική Αρχή είναι ένα θέμα το οποίο όλοι θα έπρεπε να επιδιώκουμε και να θέλουμε γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος για να καθαρίσουμε το όνομα της χώρας μας από κάποιους ψιθύρους που ακόμη συνεχίζονται μέχρι σήμερα και από κάποια γεγονότα, τα οποία θα ήταν ευχής έργον αν τα αποφεύγαμε».

Ο κ. Κεραυνός τόνισε πως θα διεξαχθεί διαβούλευση με όλους αυτούς τους φορείς και κυρίως με τους δύο φορείς (ΠΔΣ και ΣΕΛΚ).

«Κανένας δεν θέλει να παρέμβει ούτε σε προσωπικά δεδομένα αλλά και ούτε και σε επαγγελματικά απόρρητα», είπε, προσθέτοντας ότι η εποπτεία και οι έλεγχοι θα διεξάγονται από κοινού από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Λέγοντας ότι αυτή είναι η προσπάθεια της Κυβέρνησης, ο κ. Κεραυνός ανέφερε ότι ο ίδιος είναι «βέβαιος ότι μέσα από ένα ψύχραιμο και ήρεμο διάλογο θα καταλήξουμε εκεί που πρέπει και θα είναι προς το συμφέρον και των ιδίων των επαγγελματικών αυτών φορέων αλλά και προς το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top