ΔΙΕΘΝΗ

SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βόρεια Γάζα – «Ο υποσιτισμός είναι ιδιαίτερα οξύς»

SOS από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη βόρεια Γάζα – «Ο υποσιτισμός είναι ιδιαίτερα οξύς»

Την έντονη ανησυχία του αναφορικά με τον υποσιτισμό στη βόρεια Γάζα εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Εκφράζοντας τον φόβο του για τα παιδιά, ο Οργανισμός επισημαίνει πως η κατάσταση το επόμενο διάστημα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (5/3), ότι ο υποσιτισμός στη βόρεια Γάζα είναι «ιδιαίτερα οξύς».

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα οξεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Πέπερκορν, εκπρόσωπος του ΠΟΥ για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ένα στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών πάσχουν από οξύ υποσιτισμό στη βόρεια Γάζα. «Αυτό ήταν τον Ιανουάριο. Άρα η κατάσταση έχει λάβει πιθανόν μεγαλύτερες διαστάσεις», πρόσθεσε κλείνοντας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top