ΕΛΛΑΔΑ

Ενοχλημένος από ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο ο «πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας

Ενοχλημένος από ελληνική φρεγάτα στον Βόσπορο ο «πατέρας» Γαλάζιας Πατρίδας

Για προπαγάνδα κατηγορεί τον κυβερνήτη ελληνικής φρεγάτας ο απόστρατος Τζεμ Γκιουρντερίζ - "πατέρας" της Γαλάζιας Πατρίδας - ο οποίος ισχυρίζεται ότι αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα ο Έλληνας κυβερνήτης χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες, υψώνοντάς τις σε όλα τα σημεία του πλοίου, αντί μόνο στην πρύμνη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Τζεμ Γκιουρντενίζ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας Εργασίας SNMGII του ΝΑΤΟ, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό πλοίο βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι Sarayburnu της Κωνσταντινούπολης. Λόγω της τουρκικής φιλοξενίας, δόθηκε η πλευρά της αποβάθρας στην ελληνική φρεγάτα. Ο Έλληνας κυβερνήτης του πλοίου μετέτρεψε αυτή την κατάσταση σε ευκαιρία προπαγάνδας και έχει υψώσει σε όλα τα σημεία του πλοίου την ελληνική σημαία», σημειώνει.

«Υπό κανονικές συνθήκες, όταν τα πολεμικά πλοία βρίσκονται ελλιμενισμένα στο λιμάνι, η εθνική σημαία υψώνεται μόνο στην πρύμνη. Και στην πλώρη υψώνεται είτε η εθνική σημαία, όπως στην περίπτωσή μας, είτε το σημαιάκι του πολεμικού ναυτικού, όπως σε ορισμένες χώρες. Ο Έλληνας διοικητής αγνοώντας τα ναυτικά έθιμα χρησιμοποίησε όλες τις διαθέσιμες ελληνικές σημαίες. Αυτή η κατάσταση δεν δείχνει το πόσο Έλληνες είναι, αντιθέτως δείχνει το πόσο μακριά βρίσκονται από τα ναυτικά ήθη», ισχυρίζεται ο Γκιουρντενίζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top