ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έκαναν έφοδο οι Αρχές - Εντόπισαν και κατασχέθηκαν προϊόντα με ναρκωτικές ουσίες

Έκαναν έφοδο οι Αρχές - Εντόπισαν  και κατασχέθηκαν προϊόντα με ναρκωτικές ουσίες

Επιχείρηση έρευνας σε κατάστημα στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών ουσιών, διενήργησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σε συνεργασία με λειτουργούς του Υπουργείου Υγείας.

Η συντονισμένη επιχείρηση έρευνας διεξήχθη λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης, σε κατάστημα στην Πάφο, δυνάμει δικαστικού εντάλματος έρευνας, που είχε εκδοθεί, βάσει στοιχείων για παράνομη εμπορία ελεγχόμενων φαρμακευτικών προϊόντων για τα οποία δεν υπάρχει άδεια εμπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ Πάφου και λειτουργοί των Φαρμακευτικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών, του Υπουργείου Υγείας.

Στο κατάστημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις, 34 συσκευασίες προϊόντων που περιείχαν ξηρή φυτική ύλη, που πιστεύεται ότι είναι κάνναβις, 26 συσκευασίες προϊόντων που πιστεύεται ότι περιέχουν κανναβιδιόλη – CBD, και 13 συσκευασίες προϊόντων που πιστεύεται ότι περιέχουν την ουσία τετραϋδροκανναβινόλη – THC.

Από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες κατακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, άλλες 6 συσκευασίες προϊόντων, για περαιτέρω εξετάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοίνωση* των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, τον Ιούνιο, 2022, αναφέρει ότι, προϊόντα που περιέχουν κανναβιδιόλη – CBD, κατατάσσονται ως φαρμακευτικά προϊόντα και για την εμπορία τους απαιτείται η έκδοση άδειας κυκλοφορίας. Οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα, που περιλαμβάνει χονδρική πώληση και πώληση τους προς το κοινό, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, απαγορεύεται.

 * Κεντρική φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top