ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στην Πορτογαλία: Ανάγκαζαν άνδρα να ζει επί 17 χρόνια σαν σκλάβος – Πώς το έσκασε

Σοκ στην Πορτογαλία: Ανάγκαζαν άνδρα να ζει επί 17 χρόνια σαν σκλάβος – Πώς το έσκασε

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί υπόθεση δουλείας στην Πορτογαλία με θύμα έναν 54χρονο άντρα τον οποίο ανάγκαζαν να ζει σαν σκλάβο επί 17 ολόκληρα χρόνια.

Για την υπόθεση, η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της πορτογαλικής αστυνομίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη (01.05.2024) την προσαγωγή τεσσάρων υπόπτων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στην περιφέρεια Μπραγκάνσα, στο βορειοανατολικό άκρο της χώρας.

Στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι ο 54χρονος υφίστατο σωματική και ψυχολογική κακοποίηση εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ είχε πέσει θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης, συμπεριλαμβανομένης της «μίσθωσης» σε τρίτους για αγροτικές εργασίες.

Το θύμα αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες και δεν είχε οικογενειακή υποστήριξη. Δεν πληρωνόταν για την εργασία του και κάθε κίνησή του ελεγχόταν από τους προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους τα έγγραφα του 54χρονου, σύμφωνα με τις αρχές.

Περιγράφοντας τις «εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης», η αστυνομία αναφέρει ότι ο άνδρας κοιμόταν μέσα σε βαν, υποσιτιζόταν και δεν του προσφερόταν η παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Οι κατηγορούμενοι δεν του επέτρεψαν ποτέ να λάβει ιατρική φροντίδα, ακόμη και όταν είχε σοβαρό ατύχημα», υπογραμμίζεται.

Παρότι οι τραυματισμοί του έχουν προκαλέσει κινητικά προβλήματα, κατάφερε να διαφύγει και τώρα λαμβάνει φροντίδα από εξειδικευμένο προσωπικό, σημείωσε η πορτογαλική αστυνομία.

Οι προσαχθέντες, ηλικίας 37-44 ετών, θα εμφανιστούν ενώπιον ανακριτή κατηγορούμενοι για δουλεία, εμπορία ανθρώπων και πλαστογραφία. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει την εθνικότητα του 54χρονου θύματος.

Τα κρούσματα εργασιακής εκμετάλλευσης και εμπορίας ανθρώπων αυξάνονται στην Πορτογαλία, ιδίως στον αγροτικό τομέα. Έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις φτωχών μεταναστών που εξαναγκάστηκαν να εργάζονται απλήρωτοι σε αγροκτήματα.

Τον Νοέμβριο, εκατοντάδες αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε αγροκτήματα της περιφέρειας Αλεντέζου, κατά τις οποίες συνέλαβαν 28 υπόπτους για εμπορία ανθρώπων και εργασιακή εκμετάλλευση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Eurovision: Η πρόβα του My Number One που ούτε η Έλενα Παπαρίζου δεν είχε δει - Δείτε βίντεο

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top