ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Καταγγελίες χωρίς προηγούμενο την πρώτη Κυριακή

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Καταγγελίες χωρίς προηγούμενο την πρώτη Κυριακή

Βροχή έπεφταν οι καταγγελίες κατά την πρώτη Κυριακή των προεδρικών εκλογών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μάλιστα, συζητείται, ότι δεν υπήρξε ξανά τέτοιο προηγούμενο και ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι παρανομίες ήταν ελάχιστες.

Ενδεικτικές, όπως δήλωσε και ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κύπρος Κυπριανού είναι οι καταγγελίες για SMS από τρία επιτελεία λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες και για άλλο το πρωί του Σαββάτου (27/1) που περιείχε και «δημοσκόπηση».

Όπως ανέφερε, τα στοιχεία για τα SMS διερευνώνται και μετά τις εκλογές θα ετοιμαστεί η έκθεση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ θα τοποθετηθεί και το κλιμάκιο του ΟΑΣΕ, που παρακολούθησε τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η καταγγελία για δωροκουπόνια σε εκλογικό κέντρο στην Πάφο κρίθηκε ως μη σοβαρή και δεν προωθήθηκε.

Εν τω μεταξύ, ο Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών, Δημήτρης Δημητρίου, έδωσε εντολή για να αρχίσει η εκτύπωση των ψηφοδελτίων της 4ης Φεβρουαρίου, ενώ μέσα στη βδομάδα θα γίνει συνάντηση με εκπροσώπους των επιτελείων Μαλά και Αναστασιάδη, ούτως ώστε να συμφωνηθεί η διαδικασία.

Αλέκος Μιχαηλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE