Eρντογάν: Οι ΗΠΑ διαδίδουν «fake news» για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν

Eρντογάν: Οι ΗΠΑ διαδίδουν «fake news» για τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Αφρίν

Έντονα επικριτικός για τις ΗΠΑ εμφανίστηκε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο θύλακα Αφρίν της Συρίας που κατέχουν κουρδικές δυνάμεις.

 «Διαδίδουν ψεύτικες ειδήσεις ότι υπάρχουν απώλειες πολιτών… έχουν θέσει σε λειτουργία μια «μηχανή ψεύδους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) στην Άγκυρα.

Ο τούρκος προέδρος χωρίς να τον κατονομάσει, εστίασε τα πυρά του στην εκπρόσωπο του Πενταγώνου Άντριαν Γκάλογουει που εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για τις επιπτώσεις της τουρκικής επιχείρησης στους αμάχους της Αφρίν. 

«Την Πέμπτη (23/02), ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας μιας εκ των χωρών (του ΝΑΤΟ) δήλωσε ανερυθρίαστα ότι ‘πολίτες πεθαίνουν στην Αφρίν και ότι οι πολίτες δεν μπορούν να επιστρέψουν στις εστίες τους εξαιτίας της βίας» είπε ο Ερντογάν, και πρόσθεσε:

«Είστε ασυνείδητοι και ανήθικοι... Δεν αισθάνεστε την ελάχιστη δυσφορία στη σφαγή εκατοντάδων παιδιών, γυναικών και αμάχων καθημερινά στην Ανατολική Γούτα, αλλά εκφράζετε την ενόχλησή σας στον αγώνα μας εναντίον των τρομοκρατών. Διαδίδετε ψεύτικα νέα», σημείωσε χαρακτηρστικά ο Ερντογάν.

Από Protothema.gr 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE