ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ: Γερμανικό πλοίο πήρε άδεια από Άγκυρα για να εισέλθει σε κυπριακά ύδατα - ΓΡΑΦΗΜΑ

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΡΚΩΝ: Γερμανικό πλοίο πήρε άδεια από Άγκυρα για να εισέλθει σε κυπριακά ύδατα - ΓΡΑΦΗΜΑ

Γερμανικό ερευνητικό σκάφος πήρε άδεια από την Τουρκία για να διεξάγει δραστηριότητες σε περιοχή μεταξύ της Κύπρου και της Κρήτης, αναζωπυρώνοντας την φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό λέει η τουρκική προπαγάνδα και συγκεκριμένα η εφημερίδα Milliyet. Σύμφωνα με δημοσίευμά της το σκάφος RV Maria S. Merian ζήτησε άδεια από την Άγκυρα υποδεικνύοντας ότι η θαλάσσια περιοχή είναι υπό τουρκικό έλεγχο.

Παρόμοια κίνηση, σύμφωνα πάντα με την Milliyet είχε κάνει ακόμη ένα γερμανικό πλοίο το RV Meteor, τον περασμένο Δεκέμβριο προκαλώντας την αντίδραση της Αθήνας.

Το πλοίο έχει πάρει κανονικά όλες τις άδειες όμως «οι Τούρκοι πάνε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση» βγάζοντας navtex για όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο, σημείωσε ο Διοικητής του ΚΣΕΔ Κώστας Φυτίρης.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE