ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ν. ΦΙΤΖΙ: Μπαινοβγαίνουν στις φυλακές οι δύο Κύπριοι – Φοβήθηκαν φυγή τους

Ν. ΦΙΤΖΙ: Μπαινοβγαίνουν στις φυλακές οι δύο Κύπριοι – Φοβήθηκαν φυγή τους

Παρά το γεγονός ότι υπό όρους αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Κύπριοι που είχαν συλληφθεί στα Νησιά Φίτζι, εντούτοις το Δικαστήριο διέταξε να επιστρέψουν στις φυλακές εκ νέου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Μανώλη Καλαντζή (‘Πολίτης’), τα δύο αδέλφια από την Κύπρο που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν συλληφθεί για υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων, παράνομες πράξεις και ξέπλυμα χρήματος με πιστωτικές κάρτες, και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους, επανασυνελήφθησαν.

Ο 46χρονος και ο 43χρονος αποφυλακίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2018 με εγγύηση ώστε να παρουσιαστούν σε μεταγενέστερο στάδιο σε δίκη για 292 κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί, ωστόσο η Εισαγγελία άσκησε έφεση θεωρώντας ότι το δικαστήριο όρισε εγγύηση ευρισκόμενο σε πλάνη ως προς τα πραγματικά γεγονότα.

Στις 20 Απριλίου αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου στα Νησιά Φίτζι για την προφυλάκιση ή την ελευθερία με περιοριστικούς όρους των δύο αδελφών, μέχρι την δίκη. Μέχρι τότε θα κρατούνται σε αστυνομικά δικαστήρια.

Πάντως, αν αποφασιστεί η προφυλάκισή τους τότε θα μεταφερθούν σε φυλακές μέχρι την δίκη, η οποία να σημειωθεί ότι δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία έναρξής της.

Ο εισαγγελέας από την μεριά του υποστήριξε ότι τα δύο αδέλφια δεν θα έπρεπε να είχαν αφεθεί ελεύθερα με εγγύηση αφού κατά την εκτίμησή του, επειδή δεν έχουν δεσμούς με τα νησιά Φίτζι θα μπορούσαν να διαφύγουν και να μην εμφανιστούν στην δίκη ή να διαπράξουν παρόμοια αδικήματα.

Ο δικηγόρος των δύο Κυπρίων από την άλλη, ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες του έχουν συμμορφωθεί πλήρως με τους όρους που τους έχουν τεθεί και έχουν καταθέσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί και σε όλες τις κλήσεις του δικαστηρίου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top