Συνάντηση ΥΠΕΞ με την Βοηθό ΓΓ ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές αποστολές

Συνάντηση ΥΠΕΞ με την Βοηθό ΓΓ ΟΗΕ για τις ειρηνευτικές αποστολές

Τη στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) για αποτελεσματική εκτέλεση των όρων εντολής της επαναβεβαίωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τη Βοηθό Γενικό Γραμματέα για ειρηνευτικές αποστολές του ΟΗΕ, Bintou Keita, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι σχέσεις της φιλοξενούσας κυβέρνησης με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπως και η εν εξελίξει υλοποίηση της στρατηγικής αναθεώρησης της Ειρηνευτικής Δύναμης, συμφώνως της εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε επίσης την ευκαιρία να εκφράσει εκ νέου την εκτίμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και να επαναβεβαιώσει την στήριξη της Κυβέρνησης στις προσπάθειες της Δύναμης για αποτελεσματική εκτέλεση των όρων εντολής της, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE