Σε εξέλιξη βρίσκεται ποινική ανάκριση σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η άτυχη Οδύσσεια Ιακώβου τραυματίστηκε θανάσιμα σε υποστατικό στο οποίο εργαζόταν το μεσημέρι του Σαββάτου (12/05).
Της Ιωάννας Μάντζιηπα
O Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Αναστάσιος Γιαννάκη, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ανέφερε πως οι έρευνες από πλευράς του Υπουργείου του είναι εξέλιξη.
Ο κ. Γιαννάκη, κατηγορηματικός, μας ανέφερε πως ‘το ράφι ήταν αυτό που έκανε την ζημιά’ και δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε μαζί μας την 25χρονη κοπέλα.
«Οι έρευνες από πλευράς του Τμήματός μας είναι σε εξέλιξη. Από την πρώτη στιγμή που έγινε το ατύχημα, ανώτεροι επιθεωρητές βρέθηκαν στο υποστατικό όπου περισυνέλλεξαν πληροφορίες και κατέγραψαν στοιχεία για το συμβάν», επεσήμανε ο κ. Γιαννάκη τονίζοντας πως το συμβάν σημειώθηκε σε ένα μικρό δωμάτιο (αποθηκευτικό χώρο).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ: Κηδεύεται η άτυχη Οδύσσεια- Καταλείπει σύζυγο και παιδί – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, ανέφερε πως υπάρχει πλήρη καταγραφή των γεγονότων καθώς και φωτογραφικό υλικό από την σκηνή. «Είμαστε σε συνεργασία με την Αστυνομία και μόλις ολοκληρωθεί η ποινική ανάκριση, θα προδώσουμε τα αποτελέσματα μας.Το θέμα μετά αφορά την δικαστική εξουσία και όχι το Τμήμα μας» σημείωσε.
Ποινές μέχρι και 80 χιλιάδες
Σε ό,τι αφορά τις ποινές ο κ. Γιαννάκη αναφέρθηκε στην νομοθεσία τονίζοντας πως η αυστηρότερη των ποινών είναι μέχρι 80 χιλιάδες ευρώ ή ποινή φυλάκισης μέχρι και τεσσάρων χρονών.
Κρούοντας τον κώδωνα του κίνδυνου τόνισε πως το θέμα είναι η πρόληψη. «Οι εργοδότες πρέπει να εντοπίζουν του κινδύνους και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μετρά. Όλα τα έπιπλα πρέπει να στερεώνεται κατάλληλα και αυτό αφορά και τους πολίτες» επεσήμανε.
«Δυστυχώς στην περίπτωση της νεαρής κοπέλας, την ζημιά την έκανε το ράφι. Τώρα το τι είχε επάνω αυτό δεν αφορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι θέμα της διερεύνησης μας».
Τέλος ο Διευθυντής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπάρχει αύξηση των εργατικών ατυχημάτων. «Έχει να κάνει με την κουλτούρα μας και την νοοτροπία μας, πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας».
Σε ό,τι αφορά καταδίκη εργατικού ατυχήματος, ανάφερε περίπτωση ποινής προστίμου 20 χιλιάδων εύρω σε τρία πρόσωπα για θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε στην Κυπερούντα. Τότε, τοίχος αντιστήριξης καταπλάκωσε δυο συμπολίτες μας. «Αν και επιβλήθηκε ποινή, οι άνθρωποι δεν επιστέφουν πίσω» σημείωσε καταληκτικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Στους 25 ανέρχονται οι επιζώντες από συντριβή αεροπλάνου στο Καζακστάν
• Αρχιεπίσκοπος: Να επανατοποθετηθεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις