Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε η τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επιχειρηματολόγησε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του εις βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.
Χαρακτηρίζοντας τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων ως μία από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι επέλεξε να επιστρατεύσει το βαρύτερο συμβολικό όπλο που διαθέτει η αξιωματική αντιπολίτευση στο θεσμικό της οπλοστάσιο, προκειμένου να αναλάβει κάθε βουλευτής την ευθύνη που του αναλογεί.
Αποκαλώντας την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «κοινοπραξία πολιτικού κυνισμού, ικανή για τα πάντα», ο κ. Μητσοτάκης καταφέρθηκε εναντίον του επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου υποστηρίζοντας ότι «ο ιστορικός του μέλλοντος θα του επιφυλάξει μια ειδική θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής». Απέναντι στο επιχείρημα του κ. Καμμένου ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση δεν κρίνεται η συμφωνία και ότι όταν αυτή έρθει προς ψήφιση, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε ότι «ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας σήμερα είναι υπέρ της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη «χρονική σύμπτωση ψήφισης του τέταρτου μνημονίου με μια μείζονα εθνική υποχώρηση», μιλώντας για ένα «δίδυμο αποφάσεων» που «ναρκοθετεί εθνικά και οικονομικά το μέλλον της χώρας». Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε μια «συμφωνία express» τής οποιασδήποτε λύσης, διερωτώμενος αν αυτή η στάση υποκρύπτει «δόλιους συμψηφισμούς» για «ήσσονος σημασίας ανταλλάγματα στο επίπεδο της οικονομίας».
Ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ο μακεδονικός αλυτρωτισμός, ο οποίος αναπαράγεται μέσα από τις προβλέψεις της συμφωνίας, καθώς «άπαξ και αποδέχεσαι την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας, ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι άνευ περιεχομένου», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο «αλυτρωτισμός μέσω του μακεδονισμού πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απευθυνόμενος προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό σημείωσε: «Από αύριο η ιστορία θα γράψει ότι εσείς αποδεχτήκατε εκείνα για τα οποία όλοι οι προηγούμενοι είπαν όχι. Πρόκειται για μια πρωτοφανή υποχώρηση από την εθνική γραμμή».
Τέλος ως προς τα θετικά σχόλια παραγόντων της διεθνούς κοινότητας για τη συμφωνία, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι προφανές ότι κάθε λύση που θα έβγαζε ένα αγκάθι από την ατζέντα του ΝΑΤΟ θα γινόταν αποδεκτή με ενθουσιασμό, ωστόσο είναι τα εθνικά συμφέροντα και οι ευαισθησίες των Ελλήνων πολιτών αυτές που θίγονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
• Έτσι εντοπίστηκε η σακούλα με τις σφαίρες στη Λεμεσό - Θα γίνει καταμέτρηση
• ExxonMobil: Προγραμματίζει νέες γεωτρήσεις σε τεμάχια 5 και 10 αρχές 2025
• Οδηγός κίνδυνος: Φόρτωσε με παλιοσίδερα το όχημα του και «έκοβε» βόλτες - Δείτε φωτογραφία
• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις