Πιλότος έστειλε κατά λάθος μήνυμα οτι έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας

Πιλότος έστειλε κατά λάθος μήνυμα οτι έχει πέσει θύμα αεροπειρατείας

Το λάθος του πιλότου που έθεσε σε συναγερμό όλο το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης λόγω της ενημέρωσης για περιστατικό αεροπειρατείας.

Σε συναγερμό για αεροπειρατεία τέθηκε εχθες το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, εξαιτίας ενός λάθος που έκανε ο πιλότος της πτήσης 1623 που κατευθυνόταν προς το Λος Άντζελες.

Την ώρα λοιπόν που ο πρωταγωνιστής του περιστατικού ετοιμαζόταν για απογείωση, διαπίστωσε πως υπάρχει πρόβλημα με τον ασύρματο και την επικοινωνία με το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Αμέσως ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου, όμως χωρίς να τον θέλει, σύμφωνα με τα δημοσίευμα, χρησιμοποίησε τον κωδικό για περιπτώσεις αεροπειρατείας, κάτι που σήμανε συναγερμό στις ομάδες SWAT που έφτασαν στο σημείο που βρισκόταν το αεροπλάνο της JetBlue.

Η New York Daily News επικαλούμενη άλλες πηγές, παρουσιάζει διαφορετικά τα πράγματα, αναφέροντας πως το συναγερμό για αεροπειρατεία τον σήμανε το προσωπικό από τον πύργο ελέγχου, επειδή είχαν περάσει 5 λεπτά χωρίς επικοινωνία με αεροσκάφος.

Μάλιστα, τονίζει επειδή ο πιλότος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, όταν έφτασαν οι ομάδες SWAT, κρατούσε ένα χαρτί στο οποίο είχε γράψει το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί του.

Τελικά μπόρεσαν να μπουν μέσα, για 90 λεπτά έλεγξαν το αεροσκάφος και τους επιβάτες του, αλλά δεν έδωσαν άδεια για να αναχωρήσει για τον προορισμό του, με αποτέλεσμα άπαντες να μείνουν στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.