Le Figaro: Υπό ασφυκτική πολιτική πίεση ο Μακρόν μετά τις λεηλασίες και τα επεισόδια στη Γαλλία
Κεντρική θέση στο μήνυμα του Γάλλου προέδρου είχε η ανάγκη να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές και να αποζημιωθούν όσοι υπέστησαν ζημιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται βαθιές τομές και άμεση ουσιαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες και ένα ανοιχτό δημοκρατικό σχολείο, το οποίο θα παρέχει σύγχρονες γνώσεις, τεχνολογική κατάρτιση και θα καλλιεργεί ελεύθερους και συνειδητοποιημένους πολίτες.
«Αποσπασματικά μέτρα που επικεντρώνονται μονοδιάστατα σε συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα αποπροσανατολίζουν από την ουσία των προβλημάτων που ταλανίζουν την δημόσια εκπαίδευση προκαλούν αχρείαστη ένταση και οδηγούν σε νέα αδιέξοδα», αναφέρει η ΔΕΟΚ.
«Για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων του εκπαιδευτικού μας συστήματος απαιτείται διευρυμένος κοινωνικός διάλογος με την συμμετοχή των οργανωμένων κοινωνικών φορέων των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Είναι καιρός ο πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου παιδείας και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων να συζητήσουν με αλληλοσεβασμό και στη βάση θεσμοθετημένων διαδικασιών τα εργασιακά και συνδικαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν» αναφέρεται.
Η ΔΕΟΚ ανακοινώνει ότι θα δώσει το παρών της στην απογευματινή εκδήλωση των εκπαιδευτικών οργανώσεων έξω από το Προεδρικό για να υπογραμμίσει την ανάγκη κοινωνικού διαλόγου για την προώθηση μιας ριζικής μεταρρύθμισης στην εκπαίδευση αντάξιας των προσδοκιών της κοινωνίας και των εργαζομένων.
ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Πρόταση ΑΚΕΛ για αναστολή μέτρων και προτάσεων – Επιμένει ο Χαμπιαούρης
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




