ΚΟΣΜΟΣ

Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο και απήγαγαν 12 μέλη πληρώματος

Πειρατές επιτέθηκαν σε πλοίο και απήγαγαν 12 μέλη πληρώματος

Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Ελβετίας υπέστη επίθεση στα ανοικτά της Νιγηρίας, ανακοίνωσε το Σάββατο 22/9 το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι 12 μέλη του πληρώματός του απήχθησαν.

Το ελβετικό ΥΠΕΞ «ενημερώθηκε για μια επίθεση εναντίον του υπό ελβετική σημαία πλοίου Glarus κατά μήκος των νιγηριανών αρχών», σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωσή του η οποία εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ελβετικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τον εφοπλιστή, συνεχίζει το έγγραφο, που δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον ελβετικό Τύπο, πειρατές επιτέθηκαν στο φορτηγό πλοίο, που μετέφερε σιτάρι από το Λάγκος στο Πορτ Χάρκορτ (νότια Νιγηρία) κι απήγαγαν 12 από τα 19 μέλη του πληρώματός του.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος στη Massoel Shipping, τη ναυτιλιακή εταιρία στην οποία ανήκει το Glarus. Σε μια ανακοίνωσή της νωρίτερα, η ναυτιλιακή ανέφερε ότι η επίθεση διαπράχθηκε περίπου 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Μπόνι Άιλαντ και ότι «συνεργάζεται με τις αρχές και ειδικούς για να εξασφαλίσει την ταχεία και ασφαλή απελευθέρωση αυτών που απήχθησαν». Δεν διευκρίνισε την εθνικότητα ή τις εθνικότητες των μελών του πληρώματος.

Οι απαγωγές για λύτρα είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία. Πολλοί ξένοι έχουν απαχθεί τα τελευταία χρόνια στο Δέλτα του Νίγηρα, περιοχή από όπου εξορύσσεται το μεγαλύτερο μέρος του αργού που εξάγει η χώρα της Αφρικής, μολαταύτα πάντα πάμφτωχη.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας και η ακτοφυλακή ανέφεραν νωρίτερα ότι δεν ενημερώθηκαν για την απαγωγή και διαβεβαίωσαν ότι θα διενεργήσουν έρευνα.

Το 2017, από τα 16 επεισόδια σε όλο τον κόσμο στα οποία πλοία υπέστησαν επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων, τα 7 καταγράφηκαν στον Κόλπο της Γουινέας. Δέκα απαγωγές συνολικά 65 μελών πληρωμάτων πλοίων έγιναν πέρυσι στα ανοικτά της Νιγηρίας.

Οι πειρατές που δρουν στα ανοικτά της Νιγηρίας, του Τόγκο και του Μπενίν είναι γενικά βαριά οπλισμένοι και εξαιρετικά βίαιοι. Καταλαμβάνουν πλοία, συχνά για πολλές μέρες, λεηλατούν τα φορτία τους και κακομεταχειρίζονται τα πληρώματά τους, που είναι όλο και λιγότερο πρόθυμα να ταξιδεύουν σε αυτή την περιοχή. Άλλοι απαγάγουν ναυτικούς και απαιτούν λύτρα για να τους απελευθερώσουν.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόνο εκ προ μελέτης διερευνούν οι Αρχές για την υπόθεση του 62χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στη Λεμεσό - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

• Στα χέρια της Αστυνομίας η 63χρονη σύζυγος του άνδρα που βρέθηκε νεκρός στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες

• Πολιτικός Αναλυτής στο «Τ»: Οι διεθνείς προκλήσεις που αναμένεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις το 2025

• Ρεβεγιόν στα κέντρα αναψυχής: Κρατήσεις αλλά και… ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής - Το ωράριο και οι τιμές

• Θα πας στο Τρόοδος; Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι - Για λίγα μέχρι την κορυφή του Ολύμπου

• Πέθανε η Ολίβια Χάσεϊ: Θρήνος για την «Παναγία» του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»



Νεκρός άνδρας στη Λεμεσό: Αρνείται ότι σκότωσε τον σύζυγο της η 62χρονη - Η μαρτυρία που την «καίει»

Νεκρός άνδρας στη Λεμεσό: Αρνείται ότι σκότωσε τον σύζυγο της η 62χρονη - Η μαρτυρία που την «καίει»

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε το πρωί η γυναίκα η οποία θεωρείται ύποπτη για το φόνο του συζύγου της, Vitaly Shostak 62 ετών, που διαπράχθηκε χθες βράδυ.  Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ του ζεύγους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top