Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Γιατί ονομάστηκαν έτσι τα «Φυλακισμένα Μνήματα» - Η ιστορία και η επική μάχη του ’74 πάνω στο κοιμητήριο της ΕΟΚΑ

Είναι η πιο γνωστή τοποθεσία που συνδέει την ονομασία της με τη θυσία των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και αποτελεί σήμερα μνήμα προσκύνησης και απότισης φόρου τιμής.

Εννέα τάφοι, δεκατρείς φυλακισμένοι νεκροί: Γρηγόρης Αυξεντίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μιχαήλ Καραολής, Ανδρέας Δημητρίους, Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ, Μιχαήλ Κουτσόφτας, Στέλιος Μαυρομμάτης, Ανδρέας Παναγίδης, Μάρκος Δράκος, Στυλιανός Λένας, Κυριάκος Μάτσης.

Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από το κοιμητήριο της ΕΟΚΑ και ποιος τα ονόμασε έτσι;

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

ΠτΔ: «Βρισκόμαστε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια σε έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό»

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε μια έντονη κινητικότητα για το Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας που ξεκίνησε η Κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2023.

BEST OF TOTHEMAONLINE