Έξι συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης συνεχίζουν την καταγραφή των ζημιών που άφησε πίσω της την Κυριακή (21/10) η κακοκαιρία σε Παλιομέτοχο και Αγίους Τριμιθιάς, με τον Έπαρχο Λευκωσίας Μάριο Παναγίδη να λέει ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί αυτή η εργασία εντός 2-3 ημερών.
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παναγίδης ότι επί τόπου βρίσκονται 2 συνεργεία στο Παλιομέτοχο και 4 στους Αγίους Τριμιθιάς, τα οποία καταγράφουν τις ζημιές σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές.
«Από την Κυριακή (21/10) βρισκόμαστε κοντά στους πληγέντες, όπως και το πρωί της Δευτέρας (22/10) και θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί μέχρι να καταγραφούν όλα τα υποστατικά και να ολοκληρωθεί η εργασία» είπε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΓ. ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ: 12 πολίτες άστεγοι λόγω θεομηνίας- Διευθέτηση από την Πολιτική Άμυνα
Όσον αφορά τις επηρεαζόμενες περιουσίες, ο Έπαρχος ανέφερε ότι την Κυριακή καταγράφηκαν 40 υποστατικά στους Αγίους Τριμιθιάς και 12 στο Παλιομέτοχο, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται.
«Ελπίζω ότι η καταγραφή στο Παλιομέτοχο θα τελειώσει την Δευτέρα (22/10) και στους Αγίους Τριμιθιάς θα ολοκληρωθεί σήμερα ή την Τρίτη (23/10). Επειδή όμως είναι αρκετές οι ζημιές, χρειάζεται αρκετή ώρα το κάθε κλιμάκιο» είπε. Το χρονοδιάγραμμα είναι να τελειώσουμε εντός 2-3 ημερών, πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΓ. ΤΡΙΜΙΘΙΑΣ: Κρύβονταν σε ντουλάπες για να «περάσει το κακό» - Έτσι ξημέρωσε στην περιοχή- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Κάλεσε παράλληλα όσους πληγέντες έχουν ασφαλιστική κάλυψη, να αποταθούν στις ασφαλιστικές τους εταιρείες για να αποτιμήσουν τις ζημιές που υπέστησαν οι περιουσίες τους. Εκτίμησε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη, καθώς πρόκειται για περιοχή με νεόδμητα σπίτια.
Για τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει κάλυψη, ο κ. Παναγίδης είπε ότι οι ζημιές θα καταγραφούν από συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης και θα προχωρήσει η διαδικασία μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Χωρίς ρεύμα όλη την νύχτα Κοκκινοτριμιθιά και Παλιομέτοχο – Μετρούν πληγές οι κάτοικοι
Ο Έπαρχος Λευκωσίας διευκρίνισε ότι οι επιδιορθώσεις θα γίνουν από τους ίδιους τους πληγέντες, ενώ το κράτος μπορεί να προσφέρει βοήθεια ανάλογα με την περίπτωση. Όσα σπίτια είναι ασφαλισμένα, το κράτος καλύπτει τις ζημιές που δεν καλύπτει η ασφάλεια, το λεγόμενο "excess", είπε. Για αυτά που δεν είναι ασφαλισμένα θα ισχύσουν κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, τα οποία θα υποβάλει ο Υπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο για να πάρει την έγκριση, πρόσθεσε. Διευκρίνισε τέλος ότι σε αυτή την περίπτωση δεν δίνονται αποζημιώσεις, αλλά βοήθεια.
ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις