Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου: «Η γεώτρηση αλλάζει το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο»

Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου:  «Η γεώτρηση αλλάζει το παιχνίδι στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ξεκίνησε η γεώτρηση στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας ΤΡΑΟ Μελίχ Χαν Μπιλγκίν λέγοντας ότι με την κίνηση αυτή αλλάζει το παιχνίδι για την Τουρκία στο θέμα των θαλάσσιων ερευνών. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Τουρκία κάνει εργασίες για την παραγωγή εγχώριου γεωτρύπανου.

Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Τουρκίας για τις οικονομικές δραστηριότητες της εταιρείας, ο Πρόεδρος του ΤΡΑΟ είπε ότι ο Πορθητής έχει μήκος 229 μέτρα και το ύψος του πύργου είναι 103 μέτρα, προσθέτοντας ότι αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικώς πλοία στον κόσμο.

Όπως είπε η ανατολική Μεσόγειος είναι μία σημαντική ενεργειακή λεκάνη, μία σημαντική πετρελαϊκή λεκάνη. “Μόνο με ένα εθνικό πλοίο και μόνο με τις δικές μας εθνικές δυνατότητες θα μπορούσαμε να δηλώσουμε παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό είμαστε σε θέση να το κάνουμε. Οι γεωτρήσεις μας αποτελούν μία κίνηση αλλαγής του παιχνιδιού για την Τουρκία”.

Ο Πρόεδρος του ΤΡΑΟ ανέφερε πως ως κρατική εταιρεία πετρελαίου έχουν και καινούρια σχέδια για το μέλλον. “Τώρα αναλάβαμε τον σχεδιασμό ως κίνηση που θα αλλάξει το παιχνίδι στο θέμα των ερευνών της Τουρκίας στη θάλασσα. Ένα ένα σχεδιάζονται αυτή τη στιγμή βήμα προς βήμα όλες οι εργασίες που μπορούν να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Γι αυτό και στο πλαίσιο της στρατηγικής όλα να είναι εθνικά, υπό το πρίσμα της ανάπτυξης της εγχώριας βιομηχανίας, εξετάζεται ώστε αυτά τα πλοία να μπορούν να κατασκευάζονται στην Τουρκία, καθώς επίσης τα υποστηρικτικά πλοία. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να σας θέσουμε υπόψη τα νέα αυτά σχέδια”, ανέφερε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.