ΠΑΦΟΣ: «Νύχτα φόβου και τρόμου - Ήρθε με άγριες διαθέσεις η ‘Πηνελόπη’» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΦΟΣ: «Νύχτα φόβου και τρόμου - Ήρθε με άγριες διαθέσεις η ‘Πηνελόπη’» -  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το χωριό Σταυροκόννου της Πάφου, το βράδυ της Πέμπτης (29/11).

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Θυμίζουμε ότι στο συγκεκριμένο χωριό λόγω της κακοκαιρίας προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κατοικία πενταμελούς οικογένειας, η οποία μεταφέρθηκε άμεσα σε ξενοδοχείο για να διανυχτερεύσει.

Μιλώντας στο ThemaOnline ο κύριος Σταύρος Καμαρλίγκος, μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Σταυροκόννου, είπε: «Ήταν μια νύχτα φόβου και τρόμου για τους κατοίκους του χωριού».

Εξήγησε μάλιστα ότι το χωριό επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το κύμα κακοκαιρίας, αφού στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, υπήρχε χαλαζοθύελλα, ενώ έπεφταν και κεραυνοί.  

Από την κακοκαιρία, σύμφωνα με τον κ. Καμαρλίγκο, έπεσαν πάσσαλοι της ΑΗΚ, «σηκώθηκε» στέγη από σπίτι (σ.σ. της πενταμελούς οικογένειας), ενώ κινδύνευσαν και άνθρωποι.

«Ήρθε με άγριες διαθέσεις η ‘Πηνελόπη'», είπε χαριτολογώντας ο κ. Καμαρλίγκος, αναφερόμενος στο κύμα κακοκαιρίας που έφτασε στο νησί από την Ελλάδα.

Τα σπίτια στο χωριό το βράδυ της Πέμπτης (29/11) έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ όπως είπε το μέλος του κοινοτικού συμβουλίου «όταν επιστρέψει το ρεύμα σε όλα τα υποστατικά και σπίτια θα φανούν οι ζημίες που προκλήθηκαν, κυρίως σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και συσκευές».

Ο κ. Καμαρλίγκος αναφέρθηκε στην άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία διενεργούσε ολονύχτιες περιπολίες στο σημείο.

«Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (30/11) ο δρόμος Σταυροκόννου – Τροόδους παραμένει κλειστός, αφού ακόμη δεν έχουν τακτοποιηθεί τα καλώδια της ΑΗΚ που αποκόπηκαν από πασσάλους», σημείωσε ο κ. Καμαρλίγκος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από υλικές ζημίες, δεν υπήρξε ευτυχώς, κάποιος τραυματισμός προσώπου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE