Συνάντηση Σπέχαρ – Οζερσάι στα κατεχόμενα

Συνάντηση Σπέχαρ – Οζερσάι στα κατεχόμενα

Με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ συναντήθηκε την Τετάρτη 19/12 ο «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στην συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις για τις επαφές που είχε η κ. Λουτ στην Κύπρο, τις δραστηριότητες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ με αφορμή την έκθεση για την ειρηνευτική δύναμη που θα εκδοθεί τον Ιανουάριο και θα υποβληθεί στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Συζητήθηκε αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, και το πως μπορεί να εξευρεθεί τρόπος συνεργασίας όσον αφορά τα γεγονότα  στη Δένεια και στη Μια Μηλιά, υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά προσπαθεί εκεί να δημιουργήσει εσκεμμένα ένταση σε γεωργικές εκτάσεις.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κ. Οζερσάι επανέλαβε στην κ. Σπέχαρ την θέση της τ/κ πλευράς για καταστροφή όλων των ναρκοπεδίων σε ολόκληρο το νησί.

Η συνάντηση, καταλήγει η ανακοίνωση, ήταν εποικοδομητική και θετική και διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

LIVE: Λετυμπιώτης «Η δυσαρέσκεια μας με το ΗΒ έχει εκφραστεί με τον πλέον διπλωματικό τρόπο» - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα»

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE