Οριστικό - Δεν θα παραστεί στο φιλικό Σαλαμίνας - Magusa ο Ακιντζί

Οριστικό - Δεν θα παραστεί στο φιλικό Σαλαμίνας - Magusa ο Ακιντζί

Όπως επιβεβαίωσε το ΚΥΠΕ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν θα παραστεί τελικά στη δικοινοτική αθλητική εκδήλωση .«Ημέρα Φιλικού Ποδοσφαίρου», που θα πραγματοποιηθεί στην Πύλα.

Πρόκειται για ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ελληνοκυπριακής Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της τουρκοκυπριακής Magusa που διοργανώνουν ο διεθνής οργανισμός Peace and Sport (Ειρήνη και Άθλημα) και το Stelios Philanthropic Foundation με την στήριξη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην εκδήλωση, όπως έχει ανακοινωθεί θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ αναμενόταν να παραστεί και ο κ. Ακιντζί.

Το παρών του θα δώσει επίσης ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του Peace and Sport Joel Bouzou και ο Αντιπρόεδρος του Didier Drogba, καθώς και ο Στέλιος Χατζηιωάννου.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Eleven Campaign θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της παγκόσμιας ψηφιακής εκστρατείας #WhiteCard, της οποίας ηγείται η Laurence Fischer, υπέρμαχος της ειρήνης και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού σε γραπτή ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι αν ο αγώνας πραγματοποιηθεί στη νεκρή ζώνη, ο κ. Ακιντζί ήταν έτοιμος να παραστεί αλλά αν ο αγώνας γίνει σε περιοχή υπό τον έλεγχο της κατά τον ίδιο Ελληνοκυπριακής Διοίκησης, όπως αναφέρεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, τότε δεν θα παραστεί.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Συνεδριάζει το Εθνικό στη Γενεύη ενόψει της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για Κυπριακό - Δείτε φωτογραφίες

Ξεκίνησε στις 12.10 στη Γενεύη, η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ενόψει της έναρξης των εργασιών της Άτυπης Διευρυμένης Συνάντησης για το Κυπριακό, με δείπνο που θα παραθέσει το βράδυ της Δευτέρας ΓΓ των ΗΕ προς τις αντιπροσωπείες των μερών που συμμετέχουν στη συνάντηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE