ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Εκτυπώθηκαν τα ψηφοδέλτια- Πόσα εκατομμύρια θα στοιχήσουν οι εκλογές

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Εκτυπώθηκαν τα ψηφοδέλτια- Πόσα εκατομμύρια θα στοιχήσουν οι εκλογές

Ολοταχώς προς τις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχωρεί η Υπηρεσία Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών με την ολοκλήρωση της εκτύπωσης των ψηφοδελτίων την Παρασκευή.

 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, «τα ψηφοδέλτια τυπώθηκαν. Σήμερα ολοκληρώνεται η εκτύπωση τους, ενώ παράλληλα τρέχει το κόψιμο, δίπλωμα και η συσκευασία».
 
Στα ψηφοδέλτια παρουσιάζονται με βάση την αλφαβητική σειρά τα κόμματα, συνασπισμός κομμάτων και οι τρεις συνδυασμοί ανεξαρτήτων πάλι με αλφαβητική σειρά.
 
Τα ψηφοδέλτια, είπε ο κ. Δημητρίου, θα παραληφθούν την Τρίτη, 21 Μαΐου, και θα κατανεμηθούν σε όλους τους Εφόρους.
 
Σε σχέση με τον αριθμό των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ο κ. Δημητρίου είπε ότι ο ακριβής αριθμός θα δοθεί τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη.


 
Η Υπηρεσία Εκλογών ασχολείται τώρα με τα εκλογικά κέντρα, ανταλλαγή πληροφοριών με άλλα κράτη μέλη και με την προετοιμασία των μηχανογραφικών προγραμμάτων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, τα αποτελέσματα των εκλογών θα κοινοποιηθούν η ώρα 12 τα μεσάνυχτα της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες σε όλα τα κράτη μέλη.
 
Η καταμέτρηση θα γίνει στα εκλογικά κέντρα
 
Οσον αφορά την δαπάνη των εκλογών για την Κύπρο, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 3,5 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE