Η Τουρκία να σκεφθεί καλά προτού αγοράσει τους S-400 λέει το Βερολίνο

Η Τουρκία να σκεφθεί καλά προτού αγοράσει τους S-400 λέει το Βερολίνο

Το Βερολίνο καλεί την τουρκική κυβέρνηση να σκεφθεί καλά την πρόθεση της να αγοράσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 από την Ρωσία.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάιμπερτ «η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί την πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει το σύστημα S-400 από την Ρωσία, πρόθεση που προκαλεί διαμάχη. Στα πλαίσια του ΝΑΤΟ ισχύει ο κανόνας των κοινών οπλικών συστημάτων.

Οι ΗΠΑ επίσης κατηγορούν την Τουρκία πως με την αγορά αυτή θα σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία και συνεπώς θα υπάρξουν αντιδράσεις. Δεν είναι ούτε προς το συμφέρον της Τουρκίας ούτε και του ΝΑΤΟ μια τέτοια αγορά. Θα επικροτούσαμε την περίπτωση στην οποία η Τουρκία θα ξανασκεφτόταν καλά αυτή της την απόφαση».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Τα σενάρια για το αποτέλεσμα της Γενεύης- Τα ευχολόγια των Ηνωμένων Εθνών

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την άτυπη πενταμερή, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 17 και 18 Μαρτίου και η ε/κ πλευρά η οποία ετοιμάζει τις αποσκευές της για να μεταβεί στην Ελβετία σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για το κυπριακό, έχει χαμηλές προσδοκίες, για μια διάσκεψη που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE