Η συγκλονιστική ιστορία της σφαγής στο Κιόνελι

Η συγκλονιστική ιστορία της σφαγής στο Κιόνελι

«Αφού είστε παλληκαράδες, ιδού οι Τούρκοι και αντιμετωπίστε τους».

Αυτή ήταν η προτροπή ενός Βρετανού στρατιώτη, λίγο πριν 17 Ελληνοκύπριοι από το Κοντεμένο έρθουν αντιμέτωποι με 20 Τουρκοκύπριους εξτρεμιστές, έτοιμους να σφάξουν και να βάψουν τη γη με αίμα. Λίγη ώρα μετά, 8 από τους 17, κείτονταν νεκροί στο έδαφος, σφαγμένοι ή αποκεφαλισμένοι.

Ήταν οι Κωστάκης Ν. Μουρρής, 34 ετών, Ευριπίδης Κυριάκου 24 ετών και Πέτρος Σταύρου 21 ετών, Γεώργιος Σταύρου 17, Σωτήρης Λοΐζου 17, Ιωάννης Σταύρου Παρπέρης 31, Χαράλαμπος Σταύρου 34 και Χριστόδουλος Σταύρου.

Την επόμενη μέρα, μία φρικιαστική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδο της Χαραυγής, έφερε τη λεζάντα: «Σ’ αυτές τις άμορφες μάζες μετατράπηκαν οι κάτοικοι Κοντεμένου που κατακρεουργήθηκαν από Τούρκους βανδάλους».

Διαβάστε τα γεγονότα της υπόθεσης στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.