ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: Η Ρώμη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας - Βρυξελλών

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ: Η Ρώμη μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων Μόσχας - Βρυξελλών

Την ελπίδα ότι η Ιταλία θα μιλήσει με καθαρό τρόπο και με συνέπεια υπέρ της πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων Ευρωπαϊκής Eνωσης-Ρωσίας εξέφρασε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς επίσης και ότι θα βοηθήσει να πεισθούν οι Βρυξέλλες, ότι οι κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας αποτελούν ένα λάθος.

Μιλώντας σήμερα από την Ρώμη σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα κατανοεί ότι το περιθώριο ελιγμών της Ρώμης είναι περιορισμένο λόγω πολυάριθμων παραγόντων, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ιταλία μπορεί να εξηγήσει στην ΕΕ τη ζημιά που έχουν επιφέρει οι κυρώσεις.

Oπως είπε, ελπίζει ότι η νέα ηγεσία της ΕΕ θα αναπτύξει σχέσεις με την Ρωσία με τον κατάλληλο τρόπο, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη "να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί". Σημείωσε πως δεν βλέπει ανυπέρβλητα εμπόδια για την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών και δήλωσε έτοιμος να διαδραματίσει τον ρόλο του αν δεν εμφανιστούν τεχνητά εμπόδια στο δρόμο της Ρωσίας.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του για μαχητές που συρρέουν στη Λιβύη από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ και προειδοποίησε για την επιδείνωση της κατάστασης στην βορειοαφρικανική χώρα, υπογραμμίζοντας την επιθυμία της Μόσχας τα εμπλεκόμενα μέρη της Λιβύης να συμφωνήσουν σε μια εκεχειρία, στη διεξαγωγή συνομιλιών και στην είσοδο σε μια κατάλληλη πολιτική διαδικασία για την επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE