ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε με την Επίτροπο Ισότητας των φύλων - Ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε με την Επίτροπο Ισότητας των φύλων - Ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων

Ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης είχε την Δευτέρα (8/7) συνάντηση στο Γραφείο του στο Αρχηγείο Αστυνομίας με την Επίτροπο Ισότητας των φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου. 

Η κα Αντωνίου αφού ευχαρίστησε τον Αρχηγό και τα μέλη της Ηγεσίας για τη συνάντησή τους, τόνισε ότι η επιμόρφωση των μελών της Αστυνομίας στα θέματα που αφορούν στη βία κατά των γυναικών είναι πολύ σημαντική.

Υπογράμμισε ωστόσο ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών της πρώτης γραμμής σε θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας πρέπει να είναι συνεχής και ότι τυχόν στερεότυπα και προκαταλήψεις υπάρχουν για τις γυναίκες, πρέπει να εκλείψουν, ώστε τα μέλη της Αστυνομίας να μπορούν να χειρίζονται με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους υποθέσεις. 

Από πλευράς του ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσε την κα Αντωνίου ότι η Αστυνομία έχει τους ίδιους στόχους και εργάζεται για τον ίδιο κοινό σκοπό, για την προστασία, ασφάλεια και ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Επίσης, υπογράμμισε ότι η εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας είναι συνεχής και ότι τα μέλη της συμμετέχουν κατά καιρούς σε διάφορα προγράμματα και σεμινάρια για τη βία κατά των γυναικών.

Παράλληλα τόνισε ότι από πλευράς Αστυνομίας υιοθετήθηκε το Πρωτόκολλο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας σε περιπτώσεις συντροφικής βίας και ότι η Αστυνομία συμμετέχει σε μια τεχνική Επιτροπή, η οποία μελετά πρόταση για λειτουργία του σπιτιού της Γυναίκας. 

Τέλος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων τους και περαιτέρω βελτίωση του συντονισμού των δράσεων τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top