Η μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη κοστίζει 1000 δολάρια ανά κάτοικο

Η μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη κοστίζει 1000 δολάρια ανά κάτοικο

Το να τηρηθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα θα στοίχιζε 1000 δολάρια τον χρόνο κι ανά κάτοικο, δήλωσε το Σάββατο 24/8  ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος ζήτησε, για αυτόν τον σκοπό, την αναχρηματοδότηση του πράσινου Ταμείου για το κλίμα.


«Η υπερθέρμανση του πλανήτη στοιχίζει ακριβά. Η αποτίμηση, που είναι δική μας, είναι ότι εάν θέλουμε να τηρήσουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού, θα χρειαστούν 1000 τον χρόνο, ανά κάτοικο, για τα επόμενα έτη» εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας από το μέγαρο των Ηλυσίων, όπου συναντήθηκε με οικονομικούς παράγοντες.

«Για αυτό, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των διεθνών οργανισμών, της Παγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και εμείς θέλουμε, με την ευκαιρία της G7 στο Μπιαρίτς, να υπάρξει ένας αριθμός ανακοινώσεων για το πράσινο Ταμείο για το κλίμα» συνέχισε ο Λε Μερ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τηλεφώνησε στους ομολόγους του των χωρών της G7 «για να τους ζητήσει να συμμετάσχουν στην αναχρηματοδότηση» του Ταμείου.

Το πράσινο Ταμείο για το κλίμα, η δημιουργία του οποίου αποφασίστηκε στο Κανκούν του Μεξικού το 2010 και ιδρύθηκε στο Ντέρμπαν (Νότια Αφρική) τον επόμενο χρόνο, στηρίζει κατά κύριο λόγο τις αναπτυσσόμενες χώρες, που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην κλιματική αλλαγή.

Ο αρχικός στόχος του Ταμείου ήταν να συγκεντρώσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τις αναπτυγμένες χώρες προς όφελος των αναπτυσσόμενων χωρών.

Εκτός του Ταμείου, ο Μπρουνό Λε Μερ θα ήθελε να κινητοποιήσει «τεχνικά εργαλεία που θα κατευθύνουν τις οικονομικές ροές προς τη μάχη εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη και προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE