Υποστήριξε την κίνηση του Ακιντζί, στο να τοποθετηθεί δημόσια για τα τεκταινόμενα στην Τουρκιά, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Άντρος Κυπριανού.
«Φωνή οι οποία έβγαινε από την ψυχή του και δείχνει τις ανθρώπινες ευαισθησίες του», ήταν τα λόγια του Μουσταφά Ακιντζί στην ανάρτησή του, όπως είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.
Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η εν λόγω ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη ήταν και μια απάντηση – «χαστούκι» όπως είπε, για κάποιους στην Ε/κ κοινότητα που λένε συνεχώς ότι όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι οι ίδιοι.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Μεγάλη «γκάφα» από τον Ακιντζί – Κατέβασε την ανάρτηση του για την εισβολή στη Συρία
Επίσης, σχολίασε ότι αυτή του η κίνηση, το πιθανότερο είναι να τάξει εναντίον του την Τουρκία, ωστόσο ίσως να τον βοηθήσει στις επικείμενες «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «Κράζουν» Ακιντζί για την ανάρτησή του οι πολιτικοί στα κατεχόμενα - Συνεδριάζουν εκτάκτως
Θυμίζουμε ότι η ανάρτηση του κ. Ακιντζί, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, κυρίως αρνητικές, στον πολιτικό κόσμο των κατεχομένων, αλλά και την οργή του Ερντογάν.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Αγρίεψε ο Ερντογάν με Ακιντζί – «Τη θέση που κατέχει την οφείλει στην Τουρκία»
Ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε μάλιστα ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ανάμεσα στις δύο πλευρές, πριν τις «εκλογές» στα κατεχόμενα.
Όπως εξήγησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αυτό λέχθηκε με κάθε επισημότητα στο Εθνικό Συμβούλιο.
Η ανάρτηση του Τ/κ ηγέτη που 'κατέβηκε' στην συνέχεια:
«Μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις "ναι" ή "όχι". Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός».
«Όταν ήμουν 27 χρονών το 1974, υπηρέτησα όπως κάθε νεαρός Τούρκος στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας, η οποία προκλήθηκε από την φασιστική ελληνική χούντα. Φίλοι μου πεθαναν στο πλευρό μου στις μαχες της Λευκωσίας. Όπως οι περισσότεροι από εμάς, είδα τι σημαίνει πόλεμος. Αν και την επέμβαση της Τουρκίας τότε την αποκαλούσαμε "Ειρηνευτική Επιχείρηση", ήταν ένας πόλεμος στον οποίο χύθηκε αίμα. Και τώρα, παρόλο που την αποκαλούμε "Πηγή Ειρήνης" δεν είναι νερό που χύνεται, αλλά αίμα. Γι' αυτό και η μεγαλύτερη επιθυμία μου είναι να ξεκινήσει ο διάλογος και η διπλωματία όσο το δυνατόν συντομότερα».
«Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση όπου η Συρία μπορεί να φροντίσει τα δικά της σύνορα και η Τουρκία να μπορεί να νιώσει ασφαλής. Για αυτό πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο όφελος να δούμε εκ νέου τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Πέρα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου να δω τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου (να βελτιώνονται). Σε συνεργασία με την ΕΕ, μια Τουρκία που θα είναι καλύτερη για όλους».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις