Βέλγιο: Η αστυνομία βρήκε 12 μετανάστες ζωντανούς σε φορτηγό ψυγείο

Βέλγιο: Η αστυνομία βρήκε 12 μετανάστες ζωντανούς σε φορτηγό ψυγείο

Η βελγική αστυνομία βρήκε 12 μετανάστες ζωντανούς μέσα σ` ένα φορτηγό ψυγείο, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο στο βόρειο Βέλγιο, αφού ο οδηγός ειδοποίησε τις αρχές, δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Ο οδηγός, ο οποίος μετέφερε φρούτα και λαχανικά, κάλεσε την αστυνομία, η οποία βρήκε 12 ενήλικους άνδρες συριακής και σουδανικής καταγωγής και τους μετέφερε στο Γραφείο Μετανάστευσης της Αμβέρσας.

Την περασμένη εβδομάδα, 39 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στη Βρετανία, αφού είχαν φθάσει εκεί από το βελγικό λιμάνι Ζεεμπρούγκε.

Οι βελγικές αρχές συνεργάζονται με τις βρετανικές αρχές στην έρευνα.

 Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων με την Αίγυπτο, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Chevron αρμόδιο για τις αναδυόμενες χώρες κ. Χαβιέ λα Ρόσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προτού μεταβεί στην Αίγυπτο.