Επιπλέον 55 εκατ. Ευρώ διαθέτει η Κομισιόν για την ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν

Επιπλέον 55 εκατ. Ευρώ διαθέτει η Κομισιόν για την ανθρωπιστική κρίση στο Σουδάν

Επιπλέον 55 εκατ. Ευρώ κινητοποίησε η Κομισιόν και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Επίτροπος Στυλιανίδης για την στήριξη του ευάλωτου πληθυσμού στο Σουδάν.

Η ανακοίνωση έρχεται, καθώς τουλάχιστον 8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Σουδάν χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ  6,3 εκατομμύρια δεν μπορούν πια να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες.

Ένα στα έξι παιδιά υποφέρει επίσης από έντονο υποσιτισμό.

Η ΕΕ χαιρετίζει πρόσφατες ανακοινώσεις της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Σουδάν σχετικά με τις προθέσεις της να διευκολύνει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

"Η βοήθεια πρέπει να φτάσει όλες τις περιοχές του Σουδάν, συμπεριλαμβανομένων και στις ζώνες συγκρούσεων" δήλωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE